La Ciutat

Barcelona, bressol de la cultura catalana, entre moltes altres cultures i civilitzacions, testimoni de grans transformacions com la Revolució Industrial o la Guerra civil entre tantes altres, té una història fascinant.

Ha sigut escenari de diversos esdeveniments internacionals que han contribuït a consolidar-la, desenvolupar-la i a donar-li projecció mundial. Els més rellevants han estat l'Exposició Universal de 1888, l'Exposició Internacional de 1929, els Jocs Olímpics de 1992, que van suposar la dinamització de tot el seu potencial, i el Fòrum Universal de les Cultures de 2004. És també seu del secretariat de la Unió pel Mediterrani.

A l'actualitat, està reconeguda com una ciutat global per la seva importància cultural, financera, comercial i turística. Posseeix un dels ports més importants del Mediterrani i és també un punt important de comunicacions entre Espanya i França degut a les connexions per autopista i alta velocitat ferroviària. L'aeroport de Barcelona-El Prat, a més, està a 15 km del centre de la ciutat.

Barcelona s'ha convertit en una de les destinacions turístiques més visitades d'Espanya, sabent com complaure la gran majoria de turistes i compta amb una història de les més antigues d'Europa. Ciutat que mai dorm i plena d'encant sense oblidar la bellesa de les Platges de la Costa Brava i la varietat de tresors artístics, esglésies romàniques i grans noms de l'art modern i l'arquitectura com Dalí, Gaudí, Miró i Picasso.

Situada entre el mar i la muntanya, ha trobat un equilibri formidable: amb un peu en la tradició i un altre a la avantguarda, té la reputació de ser la ciutat més cosmopolita, avantguardista i moderna d'Espanya.